MonoX support board

Start the conversation, ask questions and share tips and solutions with fellow developers.

Non-registered users can only browse through our support boards. Please register now if you want to post your questions. It takes a second and it is completely free. Alternatively, you can log in without registration using your credentials at major sites such as Google, Microsoft Live, OpenId, Facebook, LinkedIn or Yahoo.

Adding a group to multiple Group categories or creating an alias group  (Mono Support )

Viewed 24016 time(s), 4 post(s) 8/5/2012 3:47:11 PMby clipflair

Related topics

clipflair

clipflair

8/5/2012 3:47:11 PM
1) It would be nice if one could add a group to multiple categories, or to have category tags (which could be also shown as virtual folder stucture, where tags "x, y,z " correspond to alias folders x/y/z, x/z/y, etc. [maybe with many tags this explodes in side unless you use dynamic tree with AJAX fetch when expanding nodes] instead of a single level as it is now)
2) Else it would be useful to have alias groups so that you could create an alias for a group and add it to another category
This content has not been rated yet. 
190 Reputation 31 Total posts
clipflair

clipflair

8/5/2012 4:04:10 PM
Speaking of Groups and Group Categories, there are some issues I've found:

A) trying to delete a Group Category that still has Groups assigned to it you get an error dialog saying: "System.Exception: The currently selected item cannot be deleted due to security restrictions. <NEWLINE> null". The message is misleading, should catch the exception beforehand and show a more informative message or show a dialog box listing all groups using that category (in a scrollbox) and offering to delete those too automatically if user still wants to proceed with the category deletion

B) when double clicking a category name to edit it, or when creating a new category, at the edit pane that opens up at the bottom, you edit the name and press ENTER and it just closes (pressing SAVE button works) and edit (or creation) action is canceled. Obviously the SAVE button should be the default button there, not the CANCEL as it is now.

C) Same issue as B occurs in Groups when creating or editing a group and you press ENTER. This is frustrating since you lose all the settings you did there, esp. when you make a new group and you may think it is failing silently to create the group. As in B, SAVE should be the default button in that UI, not CANCEL

D) creating a group adds the admin as a member if they haven't YET defined some other moderator for the group (logical, but maybe should have a note in the UI next to the moderator dropdown)

This content has not been rated yet. 
190 Reputation 31 Total posts
clipflair

clipflair

8/5/2012 4:29:18 PM
And another issue is how one could edit the "Let's socialize" page's bottom part with the Blogs/Groups/Users to show say a subpane for Group Categories instead of Groups (useful if they have many of them). User would select/search for a category there and go to its page to see all groups assigned to it

e.g. I plan to have categories (and groups shown in indent) like the following:

Learning English
Learning English for Greek learners
Learning English for Spanish learners
...
Learning Spanish
Learning Spanish for English learners
Learning Spanish for Greek learners
...
...
Teaching Engish
Teaching English (General)
Teaching English to Greek learners
...
Teaching Spanish
...
Teaching Greek
...
...

In fact I originally asked the question about multiple categories per group (or tagging it [which is always useful btw]) or having alias groups (to add to other categories), since I was thinking of something like English-Spanish, Greek-English etc., but ended up with the above which sounds better for the ClipFlair (http://clipflair.codeplex.com / http://clipflair.net) case
This content has not been rated yet. 
190 Reputation 31 Total posts
clipflair

clipflair

8/5/2012 4:32:43 PM
btw, why does the text editor trim starting spaces at lines?

DELETED comment (there's no OVERSTRIKE style?): Seems I have to use the indent buttons instead to indent the text above

even worse it seems I can't select some text and indent it, it indents/outdents the whole text area (not even just the current pararaph if there's no selection)

using IE9 on Windows Server 2008 R2
This content has not been rated yet. 
190 Reputation 31 Total posts