MonoX support board

Start the conversation, ask questions and share tips and solutions with fellow developers.

Non-registered users can only browse through our support boards. Please register now if you want to post your questions. It takes a second and it is completely free. Alternatively, you can log in without registration using your credentials at major sites such as Google, Microsoft Live, OpenId, Facebook, LinkedIn or Yahoo.

accessing SN messaging center properties from Messages page throws exception (Closed) (Mono Support )

Viewed 45826 time(s), 22 post(s) 9/14/2011 7:58:04 PMby rovvy
khorvat

khorvat

9/19/2011 10:26:36 AM
Hi,

I was referring to this property and it settings:

[WebBrowsable(true), Personalizable(true), WebEditor(typeof(PagesEditorPart))]
[WebDescription("File view page URL")]
[WebDisplayName("File view page URL")]
public string ViewFilePageUrl
{
    get { return messageDetails.ViewFilePageUrl; }
    set
    {
        messageDetails.ViewFilePageUrl = value;
        messageCreate.ViewFilePageUrl = value;
    }
}

Changed to 
[WebBrowsable(true), Personalizable(true)]
[WebDescription("File view page URL")]
[WebDisplayName("File view page URL")]
public string ViewFilePageUrl
{
    get { return messageDetails.ViewFilePageUrl; }
    set
    {
        messageDetails.ViewFilePageUrl = value;
        messageCreate.ViewFilePageUrl = value;
    }
}

If you did that and that didn't help can you please contact me with direct message and I'll try to organize the private remote session and try to fix this error ?

Regards
This content has not been rated yet. 
15993 Reputation 2214 Total posts
rovvy

rovvy

9/14/2011 7:58:04 PM
Hi!

I'm rather new with Monox, so it might be something that I'm doing wrong.
I have pasted the stack trace below. Can you please take a look a provide a suggestion ?

Thank you,
Razvan

SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.ORMQueryExecutionException: An exception was caught during the execution of a retrieval query: Failed to convert parameter value from a String to a Guid.. Check InnerException, QueryExecuted and Parameters of this exception to examine the cause of this exception. ---> System.InvalidCastException: Failed to convert parameter value from a String to a Guid. ---> System.InvalidCastException: Invalid cast from 'System.String' to 'System.Guid'.
at System.Convert.DefaultToType(IConvertible value, Type targetType, IFormatProvider provider)
at System.String.System.IConvertible.ToType(Type type, IFormatProvider provider)
at System.Convert.ChangeType(Object value, Type conversionType, IFormatProvider provider)
at System.Data.SqlClient.SqlParameter.CoerceValue(Object value, MetaType destinationType)
--- End of inner exception stack trace ---
at System.Data.SqlClient.SqlParameter.CoerceValue(Object value, MetaType destinationType)
at System.Data.SqlClient.SqlParameter.GetCoercedValue()
at System.Data.SqlClient.SqlParameter.Validate(Int32 index, Boolean isCommandProc)
at System.Data.SqlClient.SqlCommand.BuildParamList(TdsParser parser, SqlParameterCollection parameters)
at System.Data.SqlClient.SqlCommand.BuildExecuteSql(CommandBehavior behavior, String commandText, SqlParameterCollection parameters, _SqlRPC& rpc)
at System.Data.SqlClient.SqlCommand.RunExecuteReaderTds(CommandBehavior cmdBehavior, RunBehavior runBehavior, Boolean returnStream, Boolean async)
at System.Data.SqlClient.SqlCommand.RunExecuteReader(CommandBehavior cmdBehavior, RunBehavior runBehavior, Boolean returnStream, String method, DbAsyncResult result)
at System.Data.SqlClient.SqlCommand.RunExecuteReader(CommandBehavior cmdBehavior, RunBehavior runBehavior, Boolean returnStream, String method)
at System.Data.SqlClient.SqlCommand.ExecuteReader(CommandBehavior behavior, String method)
at System.Data.SqlClient.SqlCommand.ExecuteDbDataReader(CommandBehavior behavior)
at System.Data.Common.DbCommand.System.Data.IDbCommand.ExecuteReader(CommandBehavior behavior)
at SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.RetrievalQuery.Execute(CommandBehavior behavior)
--- End of inner exception stack trace ---
at SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.RetrievalQuery.Execute(CommandBehavior behavior)
at SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.DataAccessAdapterBase.ExecuteMultiRowRetrievalQuery(IRetrievalQuery queryToExecute, IEntityFactory2 entityFactory, IEntityCollection2 collectionToFill, IFieldPersistenceInfo[] fieldsPersistenceInfo, Boolean allowDuplicates, IEntityFields2 fieldsUsedForQuery)
at SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.DataAccessAdapterBase.FetchEntityCollectionInternal(IEntityCollection2 collectionToFill, IRelationPredicateBucket& filterBucket, Int32 maxNumberOfItemsToReturn, ISortExpression sortClauses, ExcludeIncludeFieldsList excludedIncludedFields, Int32 pageNumber, Int32 pageSize)
at SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.DataAccessAdapterBase.FetchEntityCollection(IEntityCollection2 collectionToFill, IRelationPredicateBucket filterBucket, Int32 maxNumberOfItemsToReturn, ISortExpression sortClauses, IPrefetchPath2 prefetchPath, ExcludeIncludeFieldsList excludedIncludedFields, Int32 pageNumber, Int32 pageSize)
at SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.DataAccessAdapterBase.FetchEntityCollection(IEntityCollection2 collectionToFill, IRelationPredicateBucket filterBucket)
at MonoSoftware.LLBLGen.Repository.FetchEntityCollection(IEntityCollection2 collectionToFill, IRelationPredicateBucket filterBucket)
at MonoSoftware.MonoX.PagesEditorPart.set_EditorValue(Object value)
at MonoSoftware.MonoX.PropertyGridEditorPart.SyncChanges(Control control, PropertyDescriptor property, Object instance)
at MonoSoftware.MonoX.PropertyGridEditorPart.SyncChanges()
at System.Web.UI.WebControls.WebParts.EditorZoneBase.OnSelectedWebPartChanged(Object sender, WebPartEventArgs e)
at System.Web.UI.WebControls.WebParts.WebPartEventHandler.Invoke(Object sender, WebPartEventArgs e)
at System.Web.UI.WebControls.WebParts.WebPartManager.OnSelectedWebPartChanged(WebPartEventArgs e)
at System.Web.UI.WebControls.WebParts.WebPartManager.BeginWebPartEditing(WebPart webPart)
at MonoSoftware.MonoX.BasePart.#Xb(Object sender, WebPartEventArgs e)
at System.Web.UI.WebControls.WebParts.WebPartZoneBase.RaisePostBackEvent(String eventArgument)
at MonoSoftware.MonoX.PortalWebPartZone.RaisePostBackEvent(String eventArgument)
at System.Web.UI.WebControls.WebParts.WebPartZoneBase.System.Web.UI.IPostBackEventHandler.RaisePostBackEvent(String eventArgument)
at System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(IPostBackEventHandler sourceControl, String eventArgument)
at System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(NameValueCollection postData)
at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)
This content has not been rated yet. 
152 Reputation 21 Total posts
khorvat

khorvat

9/15/2011 7:43:46 AM
Hi,

can you please try to do the following:

1. If you have added Message WebPart dynamically
- In the administration toolbox (Top of the screen administration on the front-end) click on the design mode
- Scroll down to the WebPart and click on the "Reset" action (Note: This will reset your personalized settings)
2. If you didn't add the Message WebPart dynamically 
- Please go to the Portal administration (back-end)
- Then go to the Page management and find the "Messages.aspx" page used to host the Message center
- Right click on the page name in the right panel, and choose the "Manage web parts"
- Now you need to find the Message Web part and reset the personalization for that Web part, if you can't find the Web part you will need to reset the personalization for the whole page by clicking on the "Click here if you want to reset the personalization for the selected page. "

Now you need to go to the Message center page and try to access the Web part properties.

Let's us know if you managed to get the Web part properties.

Regards
This content has not been rated yet. 
15993 Reputation 2214 Total posts
rovvy

rovvy

9/15/2011 3:23:46 PM
Hi and thank you for the reply. Really appreciate the help.

I have tried the second option and still get the stack trace.

Also the messages webpart seems to work only for administrators, meaning that when logging in with an user account I see the received (from admin) messeges but I can not open them. Also the clicking on any of the buttons (received/sent/new message) has no effect.
I can however delete the messages.

--
Razvan
This content has not been rated yet. 
152 Reputation 21 Total posts
khorvat

khorvat

9/15/2011 3:23:33 PM
Hi,

can you provide us with a few screenshots that we can see what exactly is going on, also log files will be great (you can find them at /MonoX/ApplicationData/Logs/*.log please attache them in your next post). And can you just be sure that you have turned on the JavaScript debugger when you take the screenshots.

Thanks
This content has not been rated yet. 
15993 Reputation 2214 Total posts
rovvy

rovvy

9/16/2011 8:22:52 AM
Attached two screenshots along with the logs. Is this what you have expected?
This content has not been rated yet. 
152 Reputation 21 Total posts
khorvat

khorvat

9/16/2011 10:28:49 AM
Hi,

I have founded what is causing the issue while searching through the revisions in the SVN. It was an issue that we spotted and fixed (it will be available in next MonoX release). In the meanwhile you can fix the issue by removing the Panel on the Messages.aspx.

In the /MonoX/Pages/SocialNetworking/Messages.aspx find the following:
<portal:PortalWebPartZone HeaderText='<%$ Code: PageResources.Zone_LeftPartZone %>' ID="leftPartZone" runat="server" Width="100%" ChromeTemplateFile="LeftColumn.htm">
    <ZoneTemplate>
        <asp:Panel runat="server" ID="pnlTest">
        <MonoX:MessageCenter runat="server" ID="messageList" UsePrettyPhoto="true" />
        </asp:Panel>
    </ZoneTemplate>
</portal:PortalWebPartZone>

and remove the Panel control so it should look like this:
<portal:PortalWebPartZone HeaderText='<%$ Code: PageResources.Zone_LeftPartZone %>' ID="leftPartZone" runat="server" Width="100%" ChromeTemplateFile="LeftColumn.htm">
    <ZoneTemplate>
        <MonoX:MessageCenter runat="server" ID="messageList" UsePrettyPhoto="true" />
    </ZoneTemplate>
</portal:PortalWebPartZone>

Then you can try to enter the Web part properties for the Message Center Web part, or even reset the Web part settings.

If you need anything else let us know.

Regards
This content has not been rated yet. 
15993 Reputation 2214 Total posts
rovvy

rovvy

9/16/2011 11:59:28 AM
Hi!

I have tried the solution proposed, but the stack trace is still there.
It does however fix the button functionality - they are working now all users.

This content has not been rated yet. 
152 Reputation 21 Total posts
khorvat

khorvat

9/16/2011 12:33:39 PM
Did you try to reset the personalization settings for that Web part as I have described above (in my 1st post) ?
This content has not been rated yet. 
15993 Reputation 2214 Total posts
rovvy

rovvy

9/16/2011 2:45:09 PM
Yes, I did.
If you would like to take a look I could provide you the ip address and some admin credentials.
Rated 5.00, 1 vote(s). 
152 Reputation 21 Total posts
khorvat

khorvat

9/16/2011 2:59:17 PM
That would be great so we can resolve this issue ASAP. Please send the credentials via direct message (You can find it at the top of the screen "Messages").

Regards
Rated 5.00, 1 vote(s). 
15993 Reputation 2214 Total posts
1 2 3