MonoX support board

Start the conversation, ask questions and share tips and solutions with fellow developers.

Non-registered users can only browse through our support boards. Please register now if you want to post your questions. It takes a second and it is completely free. Alternatively, you can log in without registration using your credentials at major sites such as Google, Microsoft Live, OpenId, Facebook, LinkedIn or Yahoo.

Localization again  (Mono Support )

Viewed 20260 time(s), 25 post(s) 8/22/2010 9:52:23 AMby JoeUser
mzilic

mzilic

3/19/2015 7:23:09 PM
Hello,

LLBLGen is an ORM tool we are using to develop MonoX. It is a commercial product and a license is required for it. You can find more info about it here. Also, what kind of changes did you make to the monox source code?

Regards
This content has not been rated yet. 
2218 Reputation 300 Total posts
abhi00729

abhi00729

3/21/2015 2:02:19 PM

Hello,
</br> I tried regenrating the DAL project but its not working.

Actually we did following changes in application:

1. Login Process (By Passed Login Page and Did Login Automatically)

2. Single Blog Architecture to Multi Blog Architecture

3. Created Custom web services and added controls to Web Layer

4. Added new tables in DB but dint change any existing table.

This is our live website, it is working fine when we use "ResourceManager" as Default resource provider.

It is giving problem when we are using "DBResourceManager" as Default resource provider.

Please help in resolving this error.

Regards
</br>

This content has not been rated yet. 
127 Reputation 21 Total posts
abhi00729

abhi00729

3/23/2015 4:40:28 AM

Hi,

Please respond, this is very critical for us as we need to make this functionality live next month.

I can share what ever other information is required.

Regards

This content has not been rated yet. 
127 Reputation 21 Total posts
imarusic

imarusic

3/23/2015 10:12:15 AM
Hi,

please provide us with more details regarding :

"I tried regenrating the DAL project but its not working."

Did you get an error during that process, or were you able to generate it, but you  still can not build it?

Regards.
This content has not been rated yet. 
3016 Reputation 428 Total posts
abhi00729

abhi00729

3/23/2015 1:53:34 PM

Hi imarusic,

When I regenerated the MonoX Dal project using LLBLGen Pro Ver 4.2, I got 2 projects as output.

1. MonoSoftware.MonoX.DALDBSpecific

2. MonoSoftware.MonoX.DAL

Above projects were referencing to 2 DLLs i.e. SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses - Ver4.2.0.0 and SD.LLBLGen.Pro.DQE.SqlServer - Ver4.2.0.0 respectively

-----------

I backed up existing projects mentioned above and replaced them with newly generated projects.

Both project got build successfully.

-----------

I also updated the references in Portal to point to newly generated DAL projects along with referencing to new above mentioned DLLs.

Now when I am building the Portal project following types of errors are coming:

----

Error Type 1
</br>Message: The type 'SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.IDataAccessCore' is defined in an assembly that is not referenced. You must add a reference to assembly 'SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.NET20, Version=3.1.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=ca73b74ba4e3ff27'.
</br>File: \Portal\MonoX\Code\Classes\MonoXDataAccessAdapter.cs
</br>Line: 10
</br>Column: 18
</br>Project: Portal

 -------
</br>Error Type 2
</br>
Message: The type 'SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.IDataAccessAdapter' is defined in an assembly that is not referenced. You must add a reference to assembly 'SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.NET20, Version=3.1.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=ca73b74ba4e3ff27'.
</br>File: \Portal\MonoX\Code\Classes\MonoXDataAccessAdapter.cs
</br>Line: 10
</br>Column: 18
</br>Project: Portal

-----

Error Type 3
</br>
Message:  The type or namespace name 'AspnetRolesEntity' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
</br>File: \Portal\MonoX\Code\Layers\API\Linq\RoleAdapterLinqProvider.cs
</br>Line: 15
</br>Column: 74
</br>Project: Portal

-----

Error Type 4
</br>
Message: The type or namespace name 'AspnetUsersEntity' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
</br>File: \Portal\MonoX\Code\Layers\API\Linq\UserAdapterLinqProvider.cs
</br>Line: 18
</br>Column: 74
</br>Project: Portal

------

Error Type 5
</br>
Message: No overload for method 'CreateSelectDQ' takes 10 arguments 
</br>File: \Portal\MonoX\Code\Classes\MonoXDataAccessAdapter.cs
</br>Line: 94
</br>Column: 43
</br>Project: Portal

Please Suggest....

Regards.

This content has not been rated yet. 
127 Reputation 21 Total posts
abhi00729

abhi00729

3/24/2015 4:42:55 AM

Hi,

Waiting for your response.

Regards.

This content has not been rated yet. 
127 Reputation 21 Total posts
imarusic

imarusic

3/24/2015 2:37:41 PM
Hi,

Since you previously added new tables, I guess you already used the older version of LLBLGen Pro? It would be the best to do it again with that version which is supported by the MonoX version you have, otherwise you might need to fix errors which are related to the new LLBLGen Pro version.

1. When you tried to regenerate DAL, did you navigate/opened /DataLayer/MonoX.llblgenproj and there started regeneration proces?


2. The type or namespace name 'AspnetRolesEntity' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?

This seems that you did not include necessary existing tables?

3. Check the registered LLBLGen references in DAL, DALDBSpecific and Portal projects.

Regards.




This content has not been rated yet. 
3016 Reputation 428 Total posts
abhi00729

abhi00729

3/25/2015 11:49:59 AM

Hi,

First of all apologies, because I was unaware that there was some changes made in MonoX Dal Project code.

The developer who did it has now left and he forgot to update the documentation for that.

Now I have figured it out after taking the DAL project from the latest downloaded MonoX4.5 version and replacing it in our deployment copy.

The real scenario is that we created several tables but only for one newly created table a new entity class is added in MonoX DAL project.

Every thing works fine until we add the Enum type for that newly added entity.

if I remove the entity name from "Public enum EntityType" project works fine as soon as I add any item in it regardless of what ever, project starts giving runtime error which I mentioned in the starting.

Please suggest asap.

Regards.

This content has not been rated yet. 
127 Reputation 21 Total posts
imarusic

imarusic

3/26/2015 10:16:17 AM
Hi,

EntityType enum is autogenerated by LLBLGen Pro and should not be changed directly in the code. Did you try to open LLBLGen Pro MonoX project file and add the necessary entity and then regenerate the DAL?

More details on regenerating DAL can be found here. In your case you do not need neither create Project nor "Create entities based on a database". You need to refresh Refresh Relation model data as attached. Then you should follow check the necessary tables and follow the steps from the LLBLGen Pro site.(Reverse Engineer Tables to Entity Definitions.)

Regards.
This content has not been rated yet. 
3016 Reputation 428 Total posts
abhi00729

abhi00729

3/30/2015 11:25:59 AM

Hi,

Regenerating the DAL using LLBLGen generated the dlls based on SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses - Ver4.2.0.0

which do not works with current MonoX version.

I tried reverse engineer the DAL Project entity structure and added code using existing entities as reference.

still getting same error.

Please suggest.

Regards.

This content has not been rated yet. 
127 Reputation 21 Total posts
1 2 3