MonoX support board

Start the conversation, ask questions and share tips and solutions with fellow developers.

Non-registered users can only browse through our support boards. Please register now if you want to post your questions. It takes a second and it is completely free. Alternatively, you can log in without registration using your credentials at major sites such as Google, Microsoft Live, OpenId, Facebook, LinkedIn or Yahoo.

Could not load file or assembly 'MonoSoftware.Web.WAO' or one of its dependencies.   (Mono Support )

Viewed 12336 time(s), 11 post(s) 5/27/2013 11:50:11 AMby mev9669

Related topics

mev9669

mev9669

5/27/2013 11:50:11 AM
Hi,

I have created a simple web service in the web application. it works perfect when I access the web service on the local machine. but i get the below error when I access the web service on the web server.

erver Error in '/Service' Application.Could not load file or assembly 'MonoSoftware.Web.WAO' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code. 

Exception Details: System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'MonoSoftware.Web.WAO' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

Source Error: 

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.
Assembly Load Trace: The following information can be helpful to determine why the assembly 'MonoSoftware.Web.WAO' could not be loaded.

WRN: Assembly binding logging is turned OFF.
To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) to 1.
Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.
To turn this feature off, remove the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].

Stack Trace: 

[FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'MonoSoftware.Web.WAO' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.]
System.RuntimeTypeHandle.GetTypeByName(String name, Boolean throwOnError, Boolean ignoreCase, Boolean reflectionOnly, StackCrawlMarkHandle stackMark, IntPtr pPrivHostBinder, Boolean loadTypeFromPartialName, ObjectHandleOnStack type) +0
System.RuntimeTypeHandle.GetTypeByName(String name, Boolean throwOnError, Boolean ignoreCase, Boolean reflectionOnly, StackCrawlMark& stackMark, IntPtr pPrivHostBinder, Boolean loadTypeFromPartialName) +70
System.RuntimeType.GetType(String typeName, Boolean throwOnError, Boolean ignoreCase, Boolean reflectionOnly, StackCrawlMark& stackMark) +39
System.Type.GetType(String typeName, Boolean throwOnError, Boolean ignoreCase) +62
System.Web.Compilation.BuildManager.GetType(String typeName, Boolean throwOnError, Boolean ignoreCase) +57
System.Web.Configuration.ConfigUtil.GetType(String typeName, String propertyName, ConfigurationElement configElement, XmlNode node, Boolean checkAptcaBit, Boolean ignoreCase) +38

[ConfigurationErrorsException: Could not load file or assembly 'MonoSoftware.Web.WAO' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.]
System.Web.Configuration.ConfigUtil.GetType(String typeName, String propertyName, ConfigurationElement configElement, XmlNode node, Boolean checkAptcaBit, Boolean ignoreCase) +346
System.Web.Configuration.ConfigUtil.GetType(String typeName, String propertyName, ConfigurationElement configElement, Boolean checkAptcaBit) +20
System.Web.Configuration.Common.ModulesEntry.SecureGetType(String typeName, String propertyName, ConfigurationElement configElement) +40
System.Web.Configuration.Common.ModulesEntry..ctor(String name, String typeName, String propertyName, ConfigurationElement configElement) +47
System.Web.HttpApplication.BuildIntegratedModuleCollection(List`1 moduleList) +161
System.Web.HttpApplication.GetModuleCollection(IntPtr appContext) +1036
System.Web.HttpApplication.RegisterEventSubscriptionsWithIIS(IntPtr appContext, HttpContext context, MethodInfo[] handlers) +80
System.Web.HttpApplication.InitSpecial(HttpApplicationState state, MethodInfo[] handlers, IntPtr appContext, HttpContext context) +176
System.Web.HttpApplicationFactory.GetSpecialApplicationInstance(IntPtr appContext, HttpContext context) +332
System.Web.Hosting.PipelineRuntime.InitializeApplication(IntPtr appContext) +182

[HttpException (0x80004005): Could not load file or assembly 'MonoSoftware.Web.WAO' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.]
System.Web.HttpRuntime.FirstRequestInit(HttpContext context) +552
System.Web.HttpRuntime.EnsureFirstRequestInit(HttpContext context) +95
System.Web.HttpRuntime.ProcessRequestNotificationPrivate(IIS7WorkerRequest wr, HttpContext context) +189
This content has not been rated yet. 
515 Reputation 67 Total posts
kpeulic

kpeulic

5/27/2013 12:15:30 PM
You probably didn't deployed "MonoSoftware.Web.WAO.dll" to the bin folder on the server.
This content has not been rated yet. 
1849 Reputation 181 Total posts
mev9669

mev9669

5/27/2013 12:17:24 PM
Thats what I thought. But the file does exist on the server.
This content has not been rated yet. 
515 Reputation 67 Total posts
kpeulic

kpeulic

5/27/2013 12:56:11 PM
Did you check all other .dll files in the bin folder?
This content has not been rated yet. 
1849 Reputation 181 Total posts
mev9669

mev9669

5/27/2013 12:57:37 PM
Which other files need to be added? the site works fine as a website. I get this error only when i access the web service.
This content has not been rated yet. 
515 Reputation 67 Total posts
kpeulic

kpeulic

5/27/2013 1:05:15 PM
For the beginning, please ensure that you have deployed all the .dll files from your local environment on the server.  
This content has not been rated yet. 
1849 Reputation 181 Total posts
mev9669

mev9669

5/27/2013 1:06:13 PM
Yes. I am uploading all the dll files to server to check this.
This content has not been rated yet. 
515 Reputation 67 Total posts
kpeulic

kpeulic

5/27/2013 1:09:50 PM
Please let me know if it helped you.
This content has not been rated yet. 
1849 Reputation 181 Total posts
mev9669

mev9669

5/27/2013 1:10:56 PM
I have uploaded all the files to the server. Still the same error.
This content has not been rated yet. 
515 Reputation 67 Total posts
kpeulic

kpeulic

5/27/2013 1:57:12 PM
Can you give us the URL of your site? 
This content has not been rated yet. 
1849 Reputation 181 Total posts
1 2