MonoX support board

Start the conversation, ask questions and share tips and solutions with fellow developers.

Non-registered users can only browse through our support boards. Please register now if you want to post your questions. It takes a second and it is completely free. Alternatively, you can log in without registration using your credentials at major sites such as Google, Microsoft Live, OpenId, Facebook, LinkedIn or Yahoo.

why picture quality is lowered down when we view profile ? (Closed) (Mono Support )

Viewed 9105 time(s), 14 post(s) 1/30/2013 4:08:27 PMby super
super

super

1/30/2013 4:08:27 PM
why picture quality is lowered down when we view profile ?

when any user uploads pics, the quality is lowered down and it looks really strange with pixels: http://monox.mono-software.com/profile-about/MarkT/

How to solve this problem ?

same problem to groups: http://monox.mono-software.com/MonoX/Pages/SocialNetworking/Groups/GroupView/nsfxP567GUWk952lAYYuSA/Content-Management/

On my site, users are complaining that they uploaded good quality picture and the images on site comes pixelated - It is the matter the quality of site that users are not happy with the quality - plz help me in resolving this problem ?

This content has not been rated yet. 
6018 Reputation 709 Total posts
khorvat

khorvat

1/31/2013 8:54:31 AM
Hi,

you have a point there, this is a bug in image re-sizing left from old skin. We have fixed this and it will be ready in next nightly build. If this is very urgent to you, let me know and we can push the nightly build today.

Regards
This content has not been rated yet. 
15993 Reputation 2214 Total posts
super

super

1/31/2013 2:32:31 PM
Thanks khorvat,

Yes it is urgent, it would be great to have nightly build today - thanks

If you could just also tell me here in code or style what I need to update in order to fix the bug that will solve my problem.
This content has not been rated yet. 
6018 Reputation 709 Total posts
super

super

2/4/2013 2:42:15 PM
khorvat ?

Friday passed by and I guess new nighty build is available anyway..

could anyone just tell me here in code or style what I need to update in order to fix the bug that will solve my problem ?

The Friday's change log doesn't say anything about this issue if it was resolved or not ?
This content has not been rated yet. 
6018 Reputation 709 Total posts
khorvat

khorvat

2/4/2013 2:55:48 PM
Yes, it's resolved and you don't need to update anything. Please try the user profile & group photos and let us know if this is working on your side.

Regards
This content has not been rated yet. 
15993 Reputation 2214 Total posts
super

super

2/4/2013 3:41:47 PM
But since I am using Monox nightly build MonoX_4_7_40_4233 (which is 2 weeks old build from now) - I will need to make required changes to solve this issue right ?

If you could tell me what changes I need to make and where ?
This content has not been rated yet. 
6018 Reputation 709 Total posts
khorvat

khorvat

2/4/2013 4:03:09 PM
You just need to upgrade your UserAvatar.ascx WebPart with latest mark-up and copy MonoX.dll over to your bin folder.

Regards
This content has not been rated yet. 
15993 Reputation 2214 Total posts
super

super

2/4/2013 8:44:04 PM
I still see the same problem ?

Also , what about groups ? same problem is in group pics too
This content has not been rated yet. 
6018 Reputation 709 Total posts
khorvat

khorvat

2/5/2013 7:44:29 AM
Can you please provide us with few screenshots, also avatars uploaded prior to this change will not be fixed, you need to upload the photos again in order to get the proper size.

Regards
This content has not been rated yet. 
15993 Reputation 2214 Total posts
super

super

2/6/2013 9:33:12 PM
yes, khorvat, I removed the old screenshot and then added new.

Also - what about group pictures ?
This content has not been rated yet. 
6018 Reputation 709 Total posts
1 2