MonoX support board

Start the conversation, ask questions and share tips and solutions with fellow developers.

Non-registered users can only browse through our support boards. Please register now if you want to post your questions. It takes a second and it is completely free. Alternatively, you can log in without registration using your credentials at major sites such as Google, Microsoft Live, OpenId, Facebook, LinkedIn or Yahoo.

Installation issue: Incorrect syntax near '4'.  (Closed) (Mono Support )

Viewed 11121 time(s), 12 post(s) 5/5/2014 10:37:30 PMby theAmazingZar
idrazic

idrazic

6/26/2014 11:49:54 AM
My guess would be that your database name starts with a "4".
Some of the install scripts don't have [] brackets around database name
So "USE 4real" would produce "Incorrect syntax near '4'."

You could replace in files (\MonoX\Installer\Sql\*.sql) all instances of "USE MonoX2;" to "USE [MonoX2]", or change database name to start with a letter.

Rated 5.00, 1 vote(s). 
1384 Reputation 152 Total posts
theAmazingZar

theAmazingZar

5/5/2014 10:39:14 PM
I'm trying to test the most recent version of MonoX on a Windows 2003 Enterprise server, IIS 6, SQL Server 2005, and ASP.NET 4.0

After a few errors, I made sure all the file/folder permissions were taken care of... 

After a few more errors about the NT AUTHORITY/NETWORK SERVICE, I made sure that database access was taken care of... 

Now I get the following incorrect syntax error, and I'm stuck. Any ideas?

 
This content has not been rated yet. 
41 Reputation 6 Total posts
vzakanj

vzakanj

5/6/2014 2:47:11 PM
Hi TheAmazingZar,
could you profile your database queries during the installation using the SQL Server Profiler and post any possible errors here?

If not, you can try using the latest stable version (MonoX 4.9) and let me know if this issue still persists.

Regards,
Vedran
This content has not been rated yet. 
345 Reputation 61 Total posts
theAmazingZar

theAmazingZar

5/6/2014 8:28:17 PM
I'm not too familiar with SQL Server Profiler, but I am using MonoX 4.9.40.4907

Is this the correct version?
This content has not been rated yet. 
41 Reputation 6 Total posts
vzakanj

vzakanj

5/7/2014 9:03:55 AM
Oh, sorry, since you said 'most recent version' I was under the impression you were using one of the nightly builds.

We will try to reproduce this locally and I'll get back to you with more information.

Regards,
Vedran
This content has not been rated yet. 
345 Reputation 61 Total posts
vzakanj

vzakanj

5/8/2014 9:30:19 AM
I have tested this and it seems to be a bug in the install script password character encoding. I presume you have used special characters in your username or password (e.g. ').

To confirm this please try using a username and password which does not contain special characters (or you can just leave the password empty which should default it to 'admin') and let me know if this solves the issue.

I have logged a report and this will be resolved in future MonoX releases.

Regards,
Vedran

This content has not been rated yet. 
345 Reputation 61 Total posts
theAmazingZar

theAmazingZar

6/23/2014 9:28:19 PM
Nope, no special characters. 

I tried the entire installation over again on a different server (Win Server 2003, IIS6, MS Sql 2005), and got the same result: Incorrect syntax near '4'.

Can't seem to get past that part. 
This content has not been rated yet. 
41 Reputation 6 Total posts
theAmazingZar

theAmazingZar

6/23/2014 9:34:36 PM
Oh, and leaving the username / password blank also resulted in the same message. This is what keeps happening: 

2014-06-23 14:32:13Z: Installation starting ... 
2014-06-23 14:32:13Z: Creating database ... 
2014-06-23 14:32:22Z: Database created. 
2014-06-23 14:32:22Z: Importing data ... 
2014-06-23 14:32:22Z: Importing "aspnet_Applications" ... 
2014-06-23 14:32:22Z: Incorrect syntax near '4'. 
This content has not been rated yet. 
41 Reputation 6 Total posts
tihomir-kit

tihomir.kit

6/24/2014 9:06:52 AM
Have you tried installing the same version with same username and password on a different environment (a dev station - perhaps win7 or win8)?
This content has not been rated yet. 
526 Reputation 43 Total posts
theAmazingZar

theAmazingZar

6/24/2014 4:07:05 PM
Not yet. I guess I'll try that, then start stepping through the queries.. unless one of the developers wants to jump in and help? 
This content has not been rated yet. 
41 Reputation 6 Total posts
khorvat

khorvat

6/25/2014 12:07:41 PM
We will review and test in our environment and get back to you.

Regards
This content has not been rated yet. 
15993 Reputation 2214 Total posts
1 2