MonoX support board

Start the conversation, ask questions and share tips and solutions with fellow developers.

Non-registered users can only browse through our support boards. Please register now if you want to post your questions. It takes a second and it is completely free. Alternatively, you can log in without registration using your credentials at major sites such as Google, Microsoft Live, OpenId, Facebook, LinkedIn or Yahoo.

RADMail control view message is not working  (Mono Support )

Viewed 27567 time(s), 20 post(s) 11/27/2013 9:38:35 PMby as3ad130306
as3ad130306

as3ad130306

11/27/2013 9:38:35 PM
Hi Monox Support guys,

I am stuck in this problem for a week now. in the messages module the view button of the message is not working, though the double click is functioning normally..!

Please guys i need your help. this issue appears only on the production server. the view button is not viewing the message, only the double click is working.

thanks.

This content has not been rated yet. 
133 Reputation 17 Total posts
idrazic

idrazic

11/28/2013 3:29:18 PM
Hi,

Can you please tell us the version of MonoX you are using?
 If button click is not doing anything (no post-back) that usually means JS or CSS error.
(JS) Can you open up a console (F12 on chrome, ff) and see if there are any JS errors (clicking or not)?
 (CSS)  Can you inspect the element and see if it's maybe overshadowed by another element? 

Regards,
Igor
This content has not been rated yet. 
1384 Reputation 152 Total posts
as3ad130306

as3ad130306

11/28/2013 6:02:46 PM
Hi Igor,

this is the HTML for the inspect element image button:
<input type="image" name="ctl00$ctl00$ctl01$ctl00$cp$cp$wpm$gwpmessageList$messageList$messageList$radMail$ctl00$ctl04$imgView" id="ctl00_ctl00_ctl01_ctl00_cp_cp_wpm_gwpmessageList_messageList_messageList_radMail_ctl00_ctl04_imgView" src="/App_Themes/Default/img/view.png" alt="عرض" style="border-width:0px;float: right;
                        cursor: pointer;">

I have this warning message BEFORE i click the view button:
event.returnValue is deprecated. Please use the standard event.preventDefault() instead. jquery-1.6.2.min.js:17

AFTER i Click the View Message the ajax loader apears and keeps on loading.
and after the loading is done, i have the following in the console window:
event.returnValue is deprecated. Please use the standard event.preventDefault() instead. jquery-1.6.2.min.js:17
Uncaught Sys.WebForms.PageRequestManagerTimeoutException: Sys.WebForms.PageRequestManagerTimeoutException: The server request timed out. ScriptResource.axd?d=5LeB7yJu02NZpxVfm7hN32TB_aD5YpZNKTROXsuCP-Vdh78Ohnlnx8ME362MxkeSi8AV2XAmGJfyeL…:885

I am using this version of Monox:
MonoX v4.5.3200.40, DB v4.5.3103

Appreciate your help Sir :)

Thanks.
This content has not been rated yet. 
133 Reputation 17 Total posts
as3ad130306

as3ad130306

11/28/2013 6:17:48 PM
this is the version  of the Ajax file that have all the errors:
// Name:        MicrosoftAjax.debug.js
// Assembly:    System.Web.Extensions
// Version:     4.0.0.0
// FileVersion: 4.0.30319.17929



Uncaught Sys.WebForms.PageRequestManagerTimeoutException: Sys.WebForms.PageRequestManagerTimeoutException: The server request timed out. ScriptResource.axd?d=Z93vA9gFqCSbm-3H79OwpkdHIPCc9UlHYFHkjdm-IgAbfQedwNbNb0yHUHluF_eghLDuLqCecwll2T…:237
Error$create ScriptResource.axd?d=Z93vA9gFqCSbm-3H79OwpkdHIPCc9UlHYFHkjdm-IgAbfQedwNbNb0yHUHluF_eghLDuLqCecwll2T…:237
Sys$WebForms$PageRequestManager$_createPageRequestManagerTimeoutError ScriptResource.axd?d=5LeB7yJu02NZpxVfm7hN32TB_aD5YpZNKTROXsuCP-Vdh78Ohnlnx8ME362MxkeSi8AV2XAmGJfyeL…:649
Sys$WebForms$PageRequestManager$_onFormSubmitCompleted ScriptResource.axd?d=5LeB7yJu02NZpxVfm7hN32TB_aD5YpZNKTROXsuCP-Vdh78Ohnlnx8ME362MxkeSi8AV2XAmGJfyeL…:1300
(anonymous function) ScriptResource.axd?d=Z93vA9gFqCSbm-3H79OwpkdHIPCc9UlHYFHkjdm-IgAbfQedwNbNb0yHUHluF_eghLDuLqCecwll2T…:47
(anonymous function) ScriptResource.axd?d=Z93vA9gFqCSbm-3H79OwpkdHIPCc9UlHYFHkjdm-IgAbfQedwNbNb0yHUHluF_eghLDuLqCecwll2T…:3484
Sys$Net$WebRequest$completed ScriptResource.axd?d=Z93vA9gFqCSbm-3H79OwpkdHIPCc9UlHYFHkjdm-IgAbfQedwNbNb0yHUHluF_eghLDuLqCecwll2T…:6373
Sys$Net$XMLHttpExecutor._onTimeout ScriptResource.axd?d=Z93vA9gFqCSbm-3H79OwpkdHIPCc9UlHYFHkjdm-IgAbfQedwNbNb0yHUHluF_eghLDuLqCecwll2T…:6012
(anonymous function) ScriptResource.axd?d=Z93vA9gFqCSbm-3H79OwpkdHIPCc9UlHYFHkjdm-IgAbfQedwNbNb0yHUHluF_eghLDuLqCecwll2T…:47
This content has not been rated yet. 
133 Reputation 17 Total posts
idrazic

idrazic

11/29/2013 1:01:23 PM
I'm not sure why you get timeout exceptions, is your production environment on shared hosting?
This content has not been rated yet. 
1384 Reputation 152 Total posts
as3ad130306

as3ad130306

11/29/2013 2:05:58 PM
i have a dedicated server on GoDaddy.

Yeah me too. but why the double click is working fine? both events (the view button, and the double click) raise the same event...

what should i do?
This content has not been rated yet. 
133 Reputation 17 Total posts
idrazic

idrazic

11/29/2013 4:16:44 PM
Yeah me too. but why the double click is working fine? both events (the view button, and the double click) raise the same event...
And they both call the same method so there are absolutely no differences in the server-side code.

Can you test admin/non-admin account do they behave the same? Also can you check if delete message image button behaves the same or not? delete message is exactly the same as view but dblclick is done through js 

Can also you quickly go through all the buttons links in the message center page and check if there are more non-working buttons/links?

Thanks

This content has not been rated yet. 
1384 Reputation 152 Total posts
as3ad130306

as3ad130306

11/29/2013 4:33:51 PM
the behavior is for both Admin/none admin accounts.

and the delete button behaves same as the view (nothing happens)

the repeater (next, previous) buttons acts the same as the view message (nothing happens), but when i select a page number from the repeater the message list navigates to the repeater page number.

the search functionality also acts like the view buttons.

the inbox, outbox new message tabs navigates fine. and i can send messages fine.

but check this behavior: if i tried to view a message by clicking on the view message, i cannot navigate to other tabs in the messaging center (the website hangs) i have to navigate to another page in the portal and visit the message center again!!
This content has not been rated yet. 
133 Reputation 17 Total posts
mzilic

mzilic

11/29/2013 5:37:32 PM
Hello,

Are you using the free or source code MonoX edition?

Regards,
Mario
This content has not been rated yet. 
2218 Reputation 300 Total posts
as3ad130306

as3ad130306

11/29/2013 5:40:18 PM
Hi Marion,

I am using the source code Monox edition.

Thanks.
This content has not been rated yet. 
133 Reputation 17 Total posts
1 2