MonoX support board

Start the conversation, ask questions and share tips and solutions with fellow developers.

Non-registered users can only browse through our support boards. Please register now if you want to post your questions. It takes a second and it is completely free. Alternatively, you can log in without registration using your credentials at major sites such as Google, Microsoft Live, OpenId, Facebook, LinkedIn or Yahoo.

Problem when setting master page in admin panel (Closed) (Mono Support )

Viewed 7824 time(s), 8 post(s) 10/1/2012 11:29:25 AMby Clipflair1
Clipflair1

Clipflair1

10/1/2012 11:29:42 AM
Hello,

I encounter a problem when I try to set a new master page for a page.
More specifically, it show the message that can be seen in the attached jpg.

The ClipflairSmallHeader.master is my custom master page that the inner pages use.

Thank you in advance,
Panayiotis
Clipflair.net
This content has not been rated yet. 
159 Reputation 18 Total posts
kpeulic

kpeulic

10/1/2012 11:40:18 AM
Can you please attach the source code for your custom master page and for the page on which you want to change the master page.
This content has not been rated yet. 
1849 Reputation 181 Total posts
Clipflair1

Clipflair1

10/1/2012 12:09:36 PM
Thanks.
Here they are:
1) ClipflairSmallHeader.master:
----------------------------------------
<%@ Master
Language="C#"
AutoEventWireup="true"
EnableTheming="true"
Inherits="MonoSoftware.MonoX.MasterPages.DefaultSmallHeader"
MasterPageFile="/MonoX/MasterPages/MonoX.master"
Codebehind="ClipflairSmallHeader.master.cs" %>
<%@ MasterType VirtualPath="/MonoX/MasterPages/MonoX.master" %>
<%@ Import Namespace="MonoSoftware.MonoX.Resources" %>
<%@ Register TagPrefix="MonoX" TagName="Menu" Src="/MonoX/ModuleGallery/MonoXMenuSimple.ascx" %>
<%@ Register TagPrefix="MonoX" TagName="Search" Src="/MonoX/ModuleGallery/MonoXSearchBox.ascx" %>
<%@ Register TagPrefix="MonoX" TagName="MembershipNavigation" Src="/MonoX/MasterPages/MembershipNavigation.ascx" %>
<%@ Register TagPrefix="MonoX" TagName="ClipflairPageFooter" Src="/MonoX/MasterPages/ClipflairPageFooter.ascx" %>
<%@ Register Assembly="MonoX" Namespace="MonoSoftware.MonoX" TagPrefix="portal" %>

<asp:Content ContentPlaceHolderID="cp" runat="server">
<asp:ScriptManagerProxy ID="scriptManagerProxy" runat="server"></asp:ScriptManagerProxy>
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:300italic,400italic,600italic,700italic,400,300,600,700&subset=latin,greek-ext,greek,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
<div class="wrapper">
<div class="header-wrapper">
<div class="header">
<a href='<%= MonoSoftware.Web.UrlFormatter.ResolveServerUrl(MonoSoftware.MonoX.Utilities.LocalizationUtility.RewriteLink("/Default.aspx")) %>' class="logo"><img runat="server" src="<%$ Code: MonoSoftware.MonoX.Paths.App_Themes.img.logo_png %>" alt="MonoX" /></a>
<div class="membership-holder">
<MonoX:MembershipNavigation runat="server" ID="ctlMemership" />
</div>
</div>
<div class="navigation-wrapper">
<MonoX:Menu runat="server" ID="ctlMenu" UseSpanElementsInMenuItems="true" SelectedItemCssClass="selected" CacheDuration="600" />

</div>
</div>
<div id="main-wrapper">
<div class="main">
<asp:ContentPlaceHolder ID="cp" runat="server">
</asp:ContentPlaceHolder>
</div>
</div>
<MonoX:ClipflairPageFooter runat="server" ID="ctlFooter"></MonoX:ClipflairPageFooter>
</div>
</asp:Content>

------------------------

2) contact.aspx:

<%@ Page
Language="C#"
AutoEventWireup="True"
CodeBehind="Contact.aspx.cs"
Inherits="MonoSoftware.MonoX.Pages.Contact"
Theme="Default"
MasterPageFile="/MonoX/MasterPages/DefaultSmallHeader.master"
%>

<%@ MasterType TypeName="MonoSoftware.MonoX.BaseMasterPage" %>

<%@ Import Namespace="MonoSoftware.MonoX.Resources" %>
<%@ Register TagPrefix="MonoX" TagName="Editor" Src="/MonoX/ModuleGallery/MonoXHtmlEditor.ascx" %>
<%@ Register TagPrefix="MonoX" TagName="ContactForm" Src="/MonoX/ModuleGallery/ContactFormModule.ascx" %>
<%@ Register Assembly="MonoX" Namespace="MonoSoftware.MonoX" TagPrefix="portal" %>

<asp:Content ID="Content1" ContentPlaceHolderID="cp" runat="server">
<portal:PortalWebPartZoneTableless HeaderText='<%$ Code: PageResources.Zone_ContentZone %>' ID="contentPartZone" runat="server" Width="100%" ChromeTemplateFile="Standard.htm">
<ZoneTemplate>
<MonoX:ContactForm ID="ctlContact" runat="server"
A_WebSiteName="MonoX Demo" A_Address="Bihacka 1d" A_City="Osijek"
A_ZipCode="31000" A_Country="Croatia" A_Phone="+385 31 213 966" A_Fax="+385 31 213 967" EnableSSL="false" A_EMail="info@domain.com"
></MonoX:ContactForm>
</ZoneTemplate>
</portal:PortalWebPartZoneTableless>
</asp:Content>

---------------
NOTE: in contact.aspx I end up changing manually these two lines:
Theme="Default" --> Theme="Clipflair"
MasterPageFile="/MonoX/MasterPages/DefaultSmallHeader.master" --> MasterPageFile="/MonoX/MasterPages/ClipflairSmallHeader.master"

-------------------
This content has not been rated yet. 
159 Reputation 18 Total posts
kpeulic

kpeulic

10/2/2012 7:43:00 AM
I added your code to my project and everything works fine, but I don't have your custom control "ClipflairPageFooter.ascx" and your custom theme.

Is this page works ok, when you manually set the theme and master page on the contact.aspx page?
This content has not been rated yet. 
1849 Reputation 181 Total posts
Clipflair1

Clipflair1

10/2/2012 7:46:07 AM
Hello again!
Yes, It works perfectly. The problem is that I end-up "hardcoding" my theme info for each existing page (like discussion.aspx, blog.aspx etc.

Shouldn't it be more automated? I must be missing something...
This content has not been rated yet. 
159 Reputation 18 Total posts
kpeulic

kpeulic

10/2/2012 8:53:21 AM
I see in your screenshot that you didn't set the full path for your custom master page. Could you try to set the "/MonoX/MasterPages/ClipflairSmallHeader.master" for the master page property?
Rated 5.00, 1 vote(s). 
1849 Reputation 181 Total posts
Clipflair1

Clipflair1

10/2/2012 9:24:21 AM
Now it works properly. :)
Thanks a lot for your time and advice :)
This content has not been rated yet. 
159 Reputation 18 Total posts
kpeulic

kpeulic

10/2/2012 9:32:15 AM
I'm glad that we solved the issue. :-)
Could you, please set my previous post as "answer", to can close the topic.
This content has not been rated yet. 
1849 Reputation 181 Total posts