MonoX support board

Start the conversation, ask questions and share tips and solutions with fellow developers.

Non-registered users can only browse through our support boards. Please register now if you want to post your questions. It takes a second and it is completely free. Alternatively, you can log in without registration using your credentials at major sites such as Google, Microsoft Live, OpenId, Facebook, LinkedIn or Yahoo.

Installing MonoX on Windows 7  (Mono Support )

Viewed 161859 time(s), 21 post(s) 5/19/2011 3:57:34 PMby gonzalom
khorvat

khorvat

5/20/2011 3:08:28 PM
Hi,

can you please remove the following lines from your web.config

<defaultDocument>
    <files>
        <add value="Default.aspx" />
    </files>
</defaultDocument>

They are not needed under the Default web site in the IIS.

Regards
This content has not been rated yet. 
15993 Reputation 2214 Total posts
imarusic

imarusic

5/20/2011 3:19:28 PM
Hi,

I have also noticed that you do not have proper timeout  value for RequestRssStorageProvider in web.config file.

Your version:

<add name="RequestRssStorageProvider" type="MonoSoftware.Web.RssEngine.Providers.RequestRssStorageProvider, MonoX" workingFolder="" sqlConnectionString="" timeout="" />

It should be:

<add name="RequestRssStorageProvider" type="MonoSoftware.Web.RssEngine.Providers.RequestRssStorageProvider, MonoX" workingFolder="" sqlConnectionString="" timeout="30" />

Regards.
This content has not been rated yet. 
3016 Reputation 428 Total posts
gonzalom

gonzalom

5/20/2011 3:42:48 PM
Hi,

Did the latest 2 changes to the web .config. It's strange because the web.config is the same I downloaded using PI. The only changes I did were for the email settings...
No luck yet :(
Thanks,

Gonzalo
This content has not been rated yet. 
345 Reputation 38 Total posts
khorvat

khorvat

5/20/2011 3:48:56 PM
Hi,

can you send us what is causing the problem so we can take a look ?

Regards
This content has not been rated yet. 
15993 Reputation 2214 Total posts
gonzalom

gonzalom

5/20/2011 5:17:51 PM
Hi, well... unfortunately I don't know what's causing the problem :(
I have 2 different issues:

1) I can't start the MonoX on my local IIS 7.
2) I do can start it using web matrix, but it can't send me a confirmation email when I try to register despite I modified the web.config as you told me.

I already post the web config, so I supose you'll need to take a look at something else.
I could zip the MonoX folder so you could see what's actually inside there. I can't think of anything else to send you.
Just ask me and I'll send you whatever you need.

Thanks!

Gonzalo

PS: If at least I could make it work properly from inside WM, IIS would be less priority.

This content has not been rated yet. 
345 Reputation 38 Total posts
denis

denis

5/20/2011 5:25:03 PM
It seems to me that you mixed the versions of .NET framework - apparently you are running the MonoX version for .NET 4 under the IIS application pool set to run under .NET 2 or something like that. See this URL for more information: http://blog.benday.com/archive/2010/05/19/23278.aspx
If this doesn't help I would like to contact you via Skype or MSN, and use TeamViewer or similar tool to solve this problem interactively.
Note that WM version (installed via MS Web Platform Installer) is rather old, as Microsoft has a very long update procedure. The version downloaded from our site is always up to date.
This content has not been rated yet. 
7207 Reputation 956 Total posts
gonzalom

gonzalom

5/20/2011 5:54:31 PM
Hi Denis,

Well, the link you are suggesting is the one I told to some of the guys that didn't work for me :(
If we could talk it would be great and I would really appreciate it.
May be you could send me your skype user via email so I can add you as a contact.
Thanks!!
Regards,

Gonzalo
This content has not been rated yet. 
345 Reputation 38 Total posts
denis

denis

5/20/2011 6:04:56 PM
I sent you my contact information.
This content has not been rated yet. 
7207 Reputation 956 Total posts
gonzalom

gonzalom

5/20/2011 8:18:28 PM
Hi Denis,

I thought it was worth to give thanks to you here, for your patience and effort to help me running MonoX.
Thanks a lot!

Regards,

Gonzalo
This content has not been rated yet. 
345 Reputation 38 Total posts
denis

denis

5/20/2011 9:06:04 PM
Hi Gonzalo,
You are welcome.
For the rest of our visitors, this was caused by the ASP.NET and IIS misconfiguration. Whenever you start getting "500 internal server error" in your browser, it is wise to check MonoX logs (/MonoX/ApplicationData/Logs) and Windows event log. If both are empty, the browser request is probably not reaching the MonoX engine at all, and it may be solved by simply running aspnet_regiis -i from your .NET framework folder ( C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319 or something like that, depending on the version of the framework you are using). This will reinstall ASP.NET and update existing applications to use the correct version of the application pool.
Rated 5.00, 1 vote(s). 
7207 Reputation 956 Total posts
1 2 3