MonoX support board

Start the conversation, ask questions and share tips and solutions with fellow developers.

Non-registered users can only browse through our support boards. Please register now if you want to post your questions. It takes a second and it is completely free. Alternatively, you can log in without registration using your credentials at major sites such as Google, Microsoft Live, OpenId, Facebook, LinkedIn or Yahoo.

why my website is so slow ?  (Mono Support )

Viewed 7333 time(s), 8 post(s) 2/6/2013 8:28:38 PMby super
super

super

2/6/2013 8:28:38 PM
I am testing on website everyday but the load time is too much... it takes forever to load the website.

As such, I didn't do any customization, not even in the design - The only thing I have is the blog container on my homepage - that's all ? why my website takes so much time to load ?
This content has not been rated yet. 
6018 Reputation 709 Total posts
mzilic

mzilic

2/6/2013 8:31:28 PM
Can you provide more details please. Does this happen on a live server or on your local machine? Does this occur when you patch your MonoX copy? Does this happen all the time?

Regards,
Mario
This content has not been rated yet. 
2218 Reputation 300 Total posts
super

super

2/6/2013 8:32:53 PM
On testing my site for load time I get this:

Your website is slower than 74% of all tested websites
Tested - February 6 15:29:30 5.93 s
Load Time - 5.93 s
Page Size - 1.3 MB
Requests - 131
Page Speed - 73
This content has not been rated yet. 
6018 Reputation 709 Total posts
mzilic

mzilic

2/6/2013 8:44:37 PM
Hello super,

Can you please provide more details about your server setup. I tested live MonoX demo site and could not replicate these results.

Regards,
Mario
This content has not been rated yet. 
2218 Reputation 300 Total posts
super

super

2/6/2013 8:56:31 PM
Is this information enough ?

(attached screenshots)
This content has not been rated yet. 
6018 Reputation 709 Total posts
super

super

2/6/2013 8:58:42 PM
I have already tried recycling the pool and restarting the website.

It is def not server problem because my other asp.net websites on same server works very fast.
This content has not been rated yet. 
6018 Reputation 709 Total posts
kpeulic

kpeulic

2/7/2013 9:06:51 AM
Could  you please answer on the following questions:

Is this dedicated machine?

Could you give us the URL of your site?

Is this dedicated SQL server?

Could you provide us with the Fiddler session? 
This content has not been rated yet. 
1849 Reputation 181 Total posts
Zoomicon

Zoomicon

2/7/2013 9:47:29 AM

try emptying folder with WAO key files, its in the monox subfolder, some cache subfolder of it I think

then load pages by navigating to all of them once to update cache, then test speed again

This content has not been rated yet. 
2793 Reputation 345 Total posts